Näitä sivuja ylläpidetään englanninkielellä kansainvälistä yleisöä ajatellen sekä ylimääräisen työn ja sivujen päivityksen välttämiseksi. Mikäli kaipaat suomenkielistä tietoa jostain sivujen sisällöstä, tai kaipaat jonkin asian tarkempaa selventämistä suomeksi, kirjoita Gary Wornellille käyttäen contacts page (yhteystiedot) – sivulla olevaa sähköpostiosoitetta.

Taustaa

Gary Wornell on kanadalaissyntyinen taiteilija, joka muutti Eurooppaan vuonna 1969. Saatuaan taiteen kandidaatintutkinnon vuonna 1976 Staffordshiren Yliopistosta Britannian käsityötaiteen liitto myönsi hänelle New Craftmans’s (Uuden Käsityöläisen) stipendin keramiikkastudion perustamiseen Englantiin Aldeburghin kaupunkiin, joka on kuuluisa kansainvälisistä musiikkifestivaaleistaan. Vuonna 1995 hän muutti Suomeen, jossa hän perusti keramiikkastudion ja siirtyi vähitellen graafisen suunnittelun, digitaalitaiteen ja valokuvaamisen pariin.

Kiinnostuksen kohteet ja aiheet

Töissäni keskityn ympäriltäni keräämäni materiaalin ilmaisevaan käyttöön luoden taidetta, joka käy vuoropuhelua sisimpäni kanssa ja vapauttaa minut maallisesta ja arkipäiväisestä. Sen sijaan että yrittäisin ymmärtää ja selittää ympäröivää maailmaani taiteeni kautta, pyrin löytämään tukipilareita, jotka tukevat omia elämänkokemuksiani ja luovat tasapainon tunnetta. Parhaimmillaan taiteeni koskettaa samalla tavoin myös muita ihmisiä.